Privacyverklaring Positief Paardrijden

Inleiding

Hier vind je de privacyverklaring van Positief Paardrijden. Hierin lees je hoe ik met jouw persoonlijke gegevens omga. Deze privacyverklaring zal soms gewijzigd worden door bijvoorbeeld wetswijzigingen.

Positief Paardrijden is een eenmanszaak die gedreven wordt door Albertine ’t Hoen uit Haaksbergen. Je kunt contact met mij opnemen via e-mail albertine [@] positiefpaardrijden.nl of telefoon (074) 349 01 42, mobiel 06 51 70 32 99.

Persoonsgegevens die ik verwerk

Ik verwerk je persoonsgegevens omdat je gebruik maakt van mijn diensten en/of omdat je deze gegevens zelf hebt verstrekt voor het ontvangen van mijn e-zine (nieuwsbrief) of invullen van het contactformulier.

Voor inschrijving op het e-zine verwerk ik alleen jouw voornaam en e-mailadres.

Als je gebruik maakt van mijn diensten verwerk ik:

 • je voor- en achternaam
 • adresgegevens
 • telefoonnummer
 • e-mailadres
 • overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld via e-mail of telefoon
 • verslagen van de sessies/lessen die we hebben

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens

Ik heb niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar, tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. Ik kan niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Ik raad ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming.

Als je er van overtuigd bent dat ik zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met mij op via albertine [@] positiefpaardrijden.nl, dan verwijder ik deze informatie.

Doel en grondslag

Ik verwerk jouw persoonsgegevens om:

 • mijn e-zine te kunnen verzenden
 • mijn diensten te kunnen leveren
 • je te informeren over wijzigingen van mijn diensten
 • contact op te kunnen nemen
 • een persoonlijk les- of coachingtraject te kunnen bieden
 • mijn administratie en planning bij te houden
 • mijn dienstverlening te verbeteren
 • mijn wettelijke verplichtingen na te komen

Geautomatiseerde besluitvorming

Ik heb geen idee hoe ik op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen zou kunnen nemen. Het gaat dan om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens tussen zit. Die besluiten neem ik dus niet, veel te ingewikkeld :-)

Gebruikte computerprogramma’s of -systemen

Voor het versturen van geautomatiseerde en gepersonaliseerde mails maak ik gebruik van Autorespond van Willemspark Software. Als je je op het e-zine van Positief Paardrijden abonneert door aanvraag van een gratis boek of ander gratis product/dienst of door je in te schrijven voor het e-zine zullen jouw voornaam en het opgegeven e-mailadres worden geregistreerd. Deze gegevens worden vastgelegd om het aangevraagde product en e-zine van Positief Paardrijden op een gepersonaliseerde en geautomatiseerde wijze toe te kunnen toesturen via Autorespond.

De website en het mailverkeer van Positief Paardrijden worden gehost bij bHosted. De website van Positief Paardrijden is beveiligd door een SSL-certificaat, hierdoor is jouw verbinding met de website privé. Je herkent deze beveiliging aan het groene slotje voor de URL.

Voor online coaching maak ik gebruik van de beveiligde omgeving van Pluform.

Ik gebruik Google Analytics om het gebruik van deze website te analyseren, zodat ik de website daarop kan aanpassen. Ik heb ‘gegevens delen’ in Google Analytics uit staan en je IP-adres geanonimiseerd.

Hoe lang ik informatie bewaar

Bij aanmelding voor het e-zine worden jouw e-mailadres en voornaam opgeslagen in Autorespond. Deze opslag van jouw gegevens is voor onbepaalde tijd. Je kunt je uitschrijven wanneer je maar wilt via de link onderaan het e-zine. Lukt dat niet, stuur dan een mail naar albertine [@] positiefpaardrijden.nl

Als je gebruik maakt van mijn diensten bewaar ik je persoonsgegevens zeven jaar. Dit is het aantal jaar dat de Belastingdienst van mij verlangt mijn administratie te bewaren.

Delen van persoonsgegevens met derden

Positief Paardrijden deelt jouw persoonsgegevens met derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Met bedrijven die je gegevens verwerken in mijn opdracht, heb ik een verwerkersovereenkomst gesloten om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Positief Paardrijden blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Daarnaast kan het zijn dat ik jouw persoonsgegevens deel met andere derden, bijvoorbeeld omdat je werkgever je traject betaalt. Dit doe ik alleen met jouw nadrukkelijke toestemming.

De voorbeelden op deze site komen uit de praktijk, maar niet iedereen vindt het prettig om daarin herkenbaar te zijn. Daarom zijn de namen en situaties soms veranderd. Meen je jezelf toch te sterk te herkennen in een verhaal en vind je dat vervelend, neem dan contact op en ik pas het aan.

Cookies

Deze website gebruikt functionele cookies en analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone.

De cookies die Positief Paardrijden gebruikt zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kan ik hiermee de website optimaliseren.

Cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat ik op maat gemaakte content en advertenties kan aanbieden is mij veel te ingewikkeld :-) Die gebruik ik dus niet. Ik maak soms wel gebruik van affiliate cookies. Die hebben niks met jouw privacy te maken, maar zorgen ervoor dat ik een kleine beloning krijg als jij via een affiliatielink iets koopt.

Bij jouw eerste bezoek aan de website van Positief Paardrijden heb ik je al geïnformeerd over cookies en je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Kijk op Veilig internetten hoe je dat doet.

Jouw rechten

Recht op inzage: Je hebt altijd het recht om jouw gegevens op te vragen die bij Positief Paardrijden vastgelegd en bewaard worden. Dit doe je door mij een e-mail te sturen of telefonisch contact op te nemen. Je krijgt dan een overzicht van jouw gegevens.

Recht op aanpassen: Kloppen je gegevens niet? Of zijn je gegevens veranderd? Je hebt het recht om dit te laten aanpassen door mij. Je gegevens voor het e-zine kun je zelf aanpassen via de link onderaan elke mail.

Recht op overdracht: Als jij de gegevens die bij Positief Paardrijden zijn opgeslagen nodig hebt omdat je overstapt naar een andere partij, dan heb je het recht op overdracht. Hierbij draag ik al jouw gegevens over aan die andere partij.

Recht op verwijderen: Wil je niet langer dat jouw gegevens bij Positief Paardrijden vastgelegd zijn? Dan heb je het recht op het laten wissen van jouw gegevens.

Het gebruik maken van deze rechten kan via albertine [@] positiefpaardrijden.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vraag ik je een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak (ter bescherming van je privacy) in deze kopie je pasfoto, de nummers onderaan het paspoort, id-bewijsnummer en BSN onleesbaar. Ik streef ernaar om binnen een week op je verzoek te reageren.

Ik wijs je er verder op dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Beveiliging

Positief Paardrijden neemt de bescherming van jouw gegevens heel serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via albertine [@] positiefpaardrijden.nl

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op via bovenstaande mail of telefoon (074) 349 01 42, mobiel 06 51 70 32 99.