Doorbreek je Angst

1-op-1 coaching om snel een grote stap te zetten

help

Genieten van paardrijden: het lukt je gewoon niet meer. En je vraagt je af of het je ooit nog wel zal lukken…

Je vindt paardrijden niet leuk meer. Je doet het nog wel, maar je plezier is weg. Je ziet er soms zelfs tegenop om te gaan rijden en bent dan blij met een excuus om niet te hoeven.

Mensen om je heen snappen niet dat je nog gaat paardrijden. Kun je er niet beter helemaal mee stoppen? Maar dat wil je ook niet. Of toch?

Je krijgt van alle kanten goedbedoelde adviezen die allemaal voor geen meter werken bij jou. Wat tijd geven en gewoon wachten tot het overgaat werkt ook niet. Maar het lijkt wel alsof het alleen maar erger wordt.

Daar ben je klaar mee! Je wilt weer plezier hebben met paardrijden.

Je wilt bijvoorbeeld:

 • die akelige angst om te vallen kwijt;
 • meer durven dan nu, want het lijkt wel of je steeds minder durft;
 • niet meer in de stress schieten als je paard iets anders doet dan jij wilt;
 • weer buitenrijden: zo leuk, maar ook zo eng;
 • zonder bibberbenen een springparcours rijden.

“Het gaat steeds beter, met minder spanning”

Ik ben er meteen mee aan de slag gegaan. De spanning liep vooral de eerste keer heel hoog op! Tot een bepaald punt, en dan zakte het weer. Later heb ik het een aantal keren alleen gedaan, en iedere keer een klein stukje verder en dat gaat steeds beter, minder spanning. – Marianne

Angst en spanning zitten je paardrijden in de weg

Angst bij paarden en paardrijden is heel vervelend. Het zorgt soms voor gevaarlijke situaties en het kan je paardrijden ronduit verpesten:

 • Sinds die nare val een jaar geleden ben je voorzichtig geworden. Zo voorzichtig dat je steeds minder durft met paarden en paardrijden. Je vindt het hartstikke stom van jezelf en schaamt je er bijna voor. Dit slaat nergens op, het is toen toch goed afgelopen?
 • Je bent lekker dressuur aan het rijden met je paard. Het gaat fijn, jullie zijn echt in flow. Dan ineens voel je je paard een beetje verstrakken. Je schrikt je rot. Dit heb je eerder gevoeld en toen kwam die enge bokpartij. Je bevriest compleet en kunt niks meer. Behalve hopen dat je paard dit keer niet gaat bokken.
 • Eindelijk rijd je op het strand. Geweldig! Tot er onrust in de groep ontstaat. Het paard naast jou begint wat te stuiteren. Je hart schiet in je keel en je ziet taferelen voor je. De paniek heeft je helemaal in de greep, je bent zo gespannen als een veer. Dit gaat nooit goed. Gek genoeg komt de hele groep veilig weer op stal. Maar jij weet een ding zeker: een strandrit maak je nooit weer.

Je voelt je zo stom. Je weet best dat er geen reden is om zo bang te reageren. En toch doe je het. Alsof de angst regeert over jouw paardrijden.Het overkomt je gewoon, het lijkt wel alsof je er geen invloed op hebt.

Je gaat zelfs dingen vermijden die eng kunnen zijn. Je stopt met buitenrijden en springles. En dressuurrijden doe je alleen nog in de binnenbak als er helemaal niemand is. Of je beperkt je voortaan tot poetsen. Je bent wel voorzichtig, want straks zet je paard een voet opzij 🙁

Zonde om je zelf zo te beperken. Om je paardrijden te laten verpesten door angst en spanning. Om niet meer te genieten van paardrijden terwijl je het eigenlijk zo leuk vindt.

“Een aanrader voor iedereen om weer te genieten van deze geweldige beesten en de sport!”

Leo, je was weer top vanochtend! Beide in pure ontspanning gereden en ik heb zelfs even mijn ogen dicht gedaan in de galop. Dat had ik een paar maanden terug nog niet durven hopen dat ik dit gevoel weer terug kon krijgen. Lieve Leo, samen hebben we veel bergen moeten verzetten maar we zijn er. Een hele dikke kus en knuffel van mij. Morgen gaan we weer scheuren door de bak!

Met dank aan jou Albertien. Oa gremlins wegsturen, door “bibberbenen” heen gaan rijden, ons gesprek en ga zo maar door, waren onmisbaar om van mijn angst af te komen. Een aanrader voor iedereen om weer te genieten van deze geweldige beesten en de sport! – Marlies

Hoe zou het zijn als die angst er niet was. Stel je voor dat:

 • Je weer van alles doet met paarden en paardrijden. Je bent gezond voorzichtig en je durft steeds meer. En je geniet er nog van ook!
 • Je helemaal in flow blijft met je paard. Ook al verstrakt hij even, je rijdt gewoon door of er niks aan de hand is. De enge dingen die je eerder hebt meegemaakt doen je weinig meer.
 • Je lekker onbekommerd geniet van je strandrit. Zonder visioenen van op hol slaande paarden en eraf vallende ruiters. En als er een paard een beetje gek doet, trek jij je daar niks van aan.

ontspannen strandrit paard
Dat kan! Angst en spanning hoeven je paardrijden niet meer te beheersen. Ik kan je helpen dat te bereiken.

018VK-web-kleinOver mij

Ik ben Albertien ‘t Hoen en ik ben – net als jij – dol op paarden en paardrijden. Naast mijn werk als coach en trainer geef ik al sinds mijn studietijd paardrijles. Ik maakte paarden zadelmak, reed wedstrijden en beleefde spannende avonturen met ze. 

Ik vond alles leuk en was niet snel bang. Zelfs niet nadat ik met paard en al over de kop sloeg op een grote eventingwedstrijd. Ik kon mij slecht voorstellen dat mensen bang waren voor paarden of paardrijden. Gewoon leuk, niks engs aan 🙂

Tot ik een heel suf ongeluk kreeg terwijl ik naast een superbraaf paard stond. Dat liep bijna fataal af. Toen had ik ineens de schrik in de benen. Paardrijden ging nog redelijk, maar paarden uit de wei halen: Brrrr 🙁 Ik rende weleens compleet in paniek de wei uit.

Ik heb lang tegen de kleinste dingen met paarden opgezien en vond dat zo stom van mezelf. Ik praatte er niet over want dan werd het vast alleen maar erger. Ik modderde door en bleef paardrijden alsof er niks aan de hand was. Maar mijn plezier in paardrijden was ik kwijt. Voorgoed dacht ik…

Lekker voluit paardrijden

Gelukkig is het bij mij uiteindelijk helemaal goed gekomen. Niet vanzelf hoor, ik heb heel wat gestudeerd, uitgeprobeerd en hulp gehad om het op te lossen. Ik kan niet meer zo paardrijden als vroeger maar ik geniet er wel onwijs van. En de angst die ik jarenlang had is gewoon weg. 

Ik help jou graag ook je plezier in paardrijden terug te vinden. Geen onnodige angst en spanning, maar gewoon weer lekker voluit paardrijden!

Blijf jij in een kringetje ronddraaien?

Misschien pieker jij je suf over je angst. Je hebt er al van alle kanten naar gekeken en je komt er niet uit. Je gedachten draaien in een kringetje rond.

Of je hebt er met jan en alleman over gepraat. Iedereen wordt helemaal flauw van jouw angstverhaal: “Stop er toch gewoon mee”. Maar stoppen… je denkt er niet aan.

Je komt er niet echt verder mee. Het lijkt zelfs wel of je angst erger wordt. Of je steeds minder durft met paarden en paardrijden.

Dan kan een doorbraaksessie je daaruit halen. Ik kan geen hocus pocus trucs, maar zet mijn gevoel, ervaring en bewezen technieken in om jou die doorbraak te geven.

Zo’n doorbraaksessie kan je helpen:

 • je spanning accepteren en niet meer doen of die er niet is
 • concrete stappen zetten naar meer durven met paardrijden
 • eindelijk die vervelende angst kwijt raken (één concrete angst ben je vaak echt in één keer kwijt)
 • met je gevoel bij je paard blijven, ook als het spannend wordt
 • beter voor jezelf opkomen, je grenzen bewaken en duidelijk aan geven als je iets echt niet durft

“Ik heb weer plezier met mijn paard en hij daarom ook weer met mij”

Ik heb geleerd om niet meer zoveel van mezelf te moeten. En niet alleen net de paarden, ook gewoon in mijn leven. Natuurlijk lukt dat niet atijd, maar die beetjes helpen ook. En weet je wat nu ook zo leuk is: ik had een hekel aan longeren en grondwerk en nu…. begin ik het helemaal leuk te vinden. Dacht altijd maar van: ik moet rijden, ik moet over die angst heen en dat lukte toch niet. Door nu dit te doen, heb ik weer plezier in mijn paard en hij daarom ook weer met mij. – Ans

Hoe werkt het en wat kost het

Je hoeft niet naar Haaksbergen te komen. Een doorbraaksessie kan lekker vanuit huis via telefoon of Skype. Zo’n sessie duurt ongeveer 45 minuten. Ik kan heel snel uitvogelen wat het echte probleem voor je is en help je daar direct iets aan te doen.

Voor de tijd hebben we uitgebreid mailcontact om zoveel mogelijk uit je sessie halen. Na afloop krijg je bovendien als bonus een mp3 met 15 Tips om anders met Angst en Spanning om te gaan.

Een Doorbraaksessie kost € 87 inclusief BTW. Daarvoor krijg je:

 • een telecoachingssessie van ca. 45 minuten
 • uitgebreid mailcontact voor de tijd om het maximale uit je sessie te halen
 • BONUS: de mp3 15 Tips om anders met Angst en Spanning om te gaan

Ik weet genoeg, Albertien – Ik wil mijn angst ook doorbreken!

Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Na het invullen van je gegevens krijg je automatisch een mail met verdere info. Daarin vind je ook hoe je kunt betalen en een afspraak maakt.

Twijfel je nog of zo’n doorbraaksessie wat voor jou is? Stuur een mail naar albertien[at]positiefpaardrijden.nl waarin je jouw probleem beknopt uitlegt. Ik geef je dan z.s.m. eerlijk antwoord of een doorbraaksessie ook jou kan helpen. Je mag me natuurlijk ook bellen op (074) 349 01 42 of 06 51 70 32 99.

Korting voor trouwe klanten

Doe je mee met het programma Paardrijden vol Vertrouwen? Of heb je daar het afgelopen kalenderjaar aan meegedaan? Dan geldt voor jou een korting van € 10. In dat geval betaal je dus € 77. Die korting geldt ook als je het afgelopen kalenderjaar privéles van mij gehad hebt.

Heb je nog vragen of is niets duidelijk? Mail me dan gerust.

Op dit programma zijn mijn algemene voorwaarden van toepassing.
KvK 08178359 | BTW NL0018076680

illustratie: tsalproject en Marc Samson

Bewaren