Waarom?

paard oogPaardrijden is geweldig! Een van de leukste en mooiste dingen die er bestaat ๐Ÿ™‚ Maar soms even niet…

  • Soms vind je paardrijden zo moeilijk dat je je afvraagt of je er niet beter mee kunt stoppen. Je leert het toch nooit.
  • Of je vindt het gewoon hartstikke eng. Je bent vervelend gevallen of hebt iets engs meegemaakt met je paard. Zou je ooit nog wel lekker durven rijden?
  • Of je zit al een eeuwigheid op een dood punt met je paard. Je komt niet verder en vind er niks meer aan. Misschien moet je hem gewoon verkopen?

Dan ben je de enige niet. Ik heb er ook rijke ervaring mee ๐Ÿ˜‰ Ik heb heel wat keren op het punt gestaan er maar mee te stoppen omdat ik het toch nooit zou leren.

Paardrijden kan moeilijk en spannend zijn

Moet je er dan maar helemaal mee stoppen? Neeeeeee! Zonde, daar is paardrijden veel te leuk voor. En diep in je hart weet je dat ook wel en wil je helemaal niet stoppen.

Maar… voordat je het weet kom je in een neerwaartse spiraal. Je gaat negatiever over je paard en paardrijden denken. En over jezelf natuurlijk. Alles gaat moeizaam en je plezier is weg. Je twijfelt en piekert je een slag in de rondte.

Stop daarmee!

Je kunt en durft al zoveel

Geniet in ieder geval van al die dingen die je al kunt en durft met paardrijden. Bekijk het positief, er is al zoveel moois en leuks dat je met paarden en paardrijden kunt doen.

Als je dat geleidelijk uitbouwt kan en durf steeds meer. Tussendoor kun je ook nog onwijs veel plezier beleven aan je rijden.

Positief Paardrijden

nobody 2

In theorie klinkt dat leuk, maar in de praktijk valt het soms vies tegen. Daarom help ik je daar graag bij. Dat doe ik door op Positief Paardrijden dingen met je te delen die mij en mijn klanten (enorm) geholpen hebben en die ook jou kunnen helpen.

Ik schrijf vooral over ‘mentale‘ dingen die je kunnen helpen bij ontspannen paardrijden. Maar ook over meer rijtechnische dingen. Ik weet veel van houding en zit en ik merk dat ruiters daar enorm profijt van hebben.

Veel plezier met lezen en laat vooral weten als je er iets aan hebt. Ik word daar heel blij van ๐Ÿ™‚ ! Ook je vragen zijn van harte welkom.